Szinte soha nincs konkrét elképzelésem, hogy az adott alapanyagból mit fogok elkészíteni. Rengeteg minden befolyásol az elkészítés során. Milyen a hangulatom, milyen az időjárás, milyen gondolatok kavarognak a fejemben, milyen napom volt ésatöbbi. Így szoktak a legjobb ízű ételek megszületni. Nem kombinálom túl. Nem gondolkozom rajta, hogy illenek-e az adott fűszerek egymáshoz, intuitívan működöm, na 🙂
Így történt, hogy a pirított és megőrölt koriander házasságra lépett a fahéjas cukorral, násztáncot jártak némi mustárral, a zenei aláfestést a friss koriander adta, a bársonyos ölelésről pedig az olivaolaj gondoskodott.
Nem kell megijedni, nem kell vetni a kereszteket, kifejezetten jót tett a dolognak a fahéj íze, brutálisan jól összefogta az ízeket. A cukor elősegítette a hús karamellizálását. A szűzérmék viszonylag hamar elkészülnek a faszén melegén, nincs idejük arra, hogy kissé megkapja a hő, ezen segített a cukor.
Figyeljünk rá, hogy ne süssük túl a szűzérmét, akkor a legízletesebb, ha rózsaszín marad a közepe.
Az idő már hűvösebb, így bátran bevállaltam egy majonéz alapú salátát.
Tésztasaláta:
- farfalle tészta
- mexikói zöldségkeverék
- tejföl
- mustár
- majonéz
- őrölt feketebors
- cukor
- citromlé
- olivaolaj
- friss koriander
A tésztát elkezdtem főzni a mexikói zöldségkeverékkel, miután megpuhultak, lehűtöttem. A többi hozzávalóból egy lágy, majonézes alapot készítettem, amit összekevertem a tésztával és a zöldségekkel, és az egészet lehűtöttem.
Verhetetlen páros született!
Kipróbálása erősen ajánlott, orgazmikus ízélmény garantált 🙂
Kövess minket itt, vagy facebook oldalunkon, ahol megoszthatod velünk kedvenc grill ételeid receptjeit is!
Grillre fel!
üdv,