Szinte soha nincs konkrét elképzelésem, hogy az adott alapanyagból mit fogok elkészíteni. Rengeteg minden befolyásol az elkészítés során. Milyen a hangulatom, milyen az időjárás, milyen gondolatok kavarognak a fejemben, milyen napom volt ésatöbbi. Így szoktak a legjobb ízű ételek megszületni. Nem kombinálom túl. Nem gondolkozom rajta, hogy illenek-e az adott fűszerek egymáshoz,  intuitívan működöm, na 🙂


Így történt, hogy a pirított és megőrölt koriander házasságra lépett a fahéjas cukorral, násztáncot jártak némi mustárral, a zenei aláfestést a friss koriander adta, a bársonyos ölelésről pedig az olivaolaj gondoskodott.

DSCN0518

Pácolt szűzérmék

Nem kell megijedni, nem kell vetni a kereszteket, kifejezetten jót tett a dolognak a fahéj íze, brutálisan jól összefogta az ízeket. A cukor elősegítette a hús karamellizálását. A szűzérmék viszonylag hamar elkészülnek a faszén melegén, nincs idejük arra, hogy kissé megkapja a hő, ezen segített a cukor.

Figyeljünk rá, hogy ne süssük túl a szűzérmét, akkor a legízletesebb, ha rózsaszín marad a közepe.

DSCN0554


Az idő már hűvösebb, így bátran bevállaltam egy majonéz alapú salátát.

Tésztasaláta:

  • farfalle tészta
  • mexikói zöldségkeverék
  • tejföl
  • mustár
  • majonéz
  • őrölt feketebors
  • cukor
  • citromlé
  • olivaolaj
  • friss koriander

A tésztát elkezdtem főzni a mexikói zöldségkeverékkel, miután megpuhultak, lehűtöttem. A többi hozzávalóból egy lágy, majonézes alapot készítettem, amit összekevertem a tésztával és a zöldségekkel, és az egészet lehűtöttem.

DSCN0553

Majonézes tésztasaláta

Verhetetlen páros született!

DSCN0552

Csoda szűz tésztasalátával

Kipróbálása erősen ajánlott, orgazmikus ízélmény garantált 🙂


Kövess minket itt, vagy facebook oldalunkon, ahol megoszthatod velünk kedvenc grill ételeid receptjeit is!

Grillre fel!

üdv,

Barbi