A nyári ízekhez szorosan kapcsolódik a bazsalikom. Imádom a friss, mediterrán illatát, az összes paradicsomos ételt újjá varázsolja. És a húsokhoz se rossz 😉

 

Bazsalikomos pác:

  • 1 dl olivaolaj
  • 15 levél bazsalikom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt feketebors
  • 2 szál koriander
  • 2 ek pálinka
  • 4 szál kakukkfű

A zöldfűszereket aprítjuk, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd bekenjük vele a hús szeleteket. Néhány óra pihentetés után mehet a rácsra. Félidőben megsózzuk.

 

DSCN0343

Bazsalikomos tarja paradicsomsalátával


Paradicsomsaláta:

  • személyenként 2 db közepes paradicsom
  • bazsalikom
  • frissen őrölt feketebors
  • 1 ek olivaolaj

a paradicsomot felkockázzuk, a bazsalikomot felaprítjuk, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk olivaolajjal. Mire a hús elkészül, kellőképpen összeérnek az ízek. Fokozhatjuk az ízélményt némi fokhagyma hozzáadásával is.

 

Jó étvágyat!


Kövess minket itt, vagy facebook oldalunkon, ahol megoszthatod velünk kedvenc grill ételeid receptjeit is!

Grillre fel!