Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is töretlenül hódít a grill.
Legyen szó családi vagy baráti összeröffenésekről, vagy romantikus estéről, nem lövünk mellé, ha bevetjük a grillezés opciót, hisz alig akad olyan, aki ne szeretné a rajta készülő csodákat.
Általános tapasztalat, hogy a népszerűsége ellenére, sokan nem mernek kísérletezgetni a pácokkal, néhányan kifejezetten egy-egy recepthez ragaszkodnak, ne adj ég megrekednek egy alap só-bors-kömény-fokhagyma kombónál. Nincs ezzel gond, de ha megannyi ízkombinációt kipróbálhatunk, akkor miért fosztanánk meg magunkat egy-egy új ízélmény megtapasztalásától?
Sorozatunkkal demonstrálni szeretnénk, hogy az egyetlen dolog, ami nem való a pácba, az a SÓ. Kiszívja a nedvességet a húsokból, elősegítve a bocskortalp feelinget. Sózni csak közvetlenül sütés előtt, közben vagy sütés után (személy szerint ezt preferálom) javasolt.
Mindig ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl a húsokat.
Ezt akár egy-egy szelet megvágásával és szemrevételezésével, kóstolásával ellenőrizhetjük is.
És miket dobunk a grillre?
ezeket biztosan:
- tarja
- grill karaj
- oldalas
- szűzérme
- császárszalonna
- T-bone
- Wagyu rib eye
- marha oldalas
- báránygerinc
- tahitótfalui bio pisztráng
- idényzöldségek
Fontos, hogy a pácolt hús ízével harmonizáljon a köret, így az elkészített húsokhoz köretet is ajánlunk.
Sőt!
Néhány desszertet is készítünk, természetesen a faszénparázs melegén 🙂
Kövess minket itt, vagy facebook oldalunkon, ahol megoszthatod velünk kedvenc pácaid receptjeit is!
Grillre fel!