Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is töretlenül hódít a grill.

Legyen szó családi vagy baráti összeröffenésekről, vagy romantikus estéről, nem  lövünk mellé, ha bevetjük a grillezés opciót, hisz alig akad olyan, aki ne szeretné a rajta készülő csodákat.

grillkonyha

 

Általános tapasztalat, hogy a népszerűsége ellenére, sokan nem mernek kísérletezgetni a pácokkal, néhányan kifejezetten egy-egy recepthez ragaszkodnak, ne adj ég megrekednek egy alap só-bors-kömény-fokhagyma kombónál. Nincs ezzel gond, de ha megannyi ízkombinációt kipróbálhatunk, akkor miért fosztanánk meg magunkat egy-egy új ízélmény megtapasztalásától?


Sorozatunkkal demonstrálni szeretnénk, hogy az egyetlen dolog, ami nem való a pácba, az a SÓ. Kiszívja a nedvességet a húsokból, elősegítve a bocskortalp feelinget. Sózni csak közvetlenül sütés előtt, közben vagy sütés után (személy szerint ezt preferálom) javasolt.


Mindig ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl a húsokat.

Ezt akár egy-egy szelet megvágásával és szemrevételezésével, kóstolásával ellenőrizhetjük is.


És miket dobunk a grillre?

ezeket biztosan:

  • tarja
  • grill karaj
  • oldalas
  • szűzérme
  • császárszalonna
  • T-bone
  • Wagyu rib eye
  • marha oldalas
  • báránygerinc
  • tahitótfalui bio pisztráng
  • idényzöldségek

Fontos, hogy a pácolt hús ízével harmonizáljon a köret, így az elkészített húsokhoz köretet is ajánlunk.

Sőt!

Néhány desszertet is készítünk, természetesen a faszénparázs melegén 🙂


Kövess minket itt, vagy facebook oldalunkon, ahol megoszthatod velünk kedvenc pácaid receptjeit is!

Grillre fel!